lördag 19 februari 2011

Vi minns vår Worker Boy


Han kom till oss i oktober för två och ett halvt år sedan, en livlig och underbart söt liten valp. TheLook Quickly Worker, vi valde att kalla honom Boy, eller Worker Boy. Och det var precis vad han var, en riktigt energisk och arbetsfull liten kille. Det dröjde inte länge förrän den lilla valpen visade intresse för att valla får. En riktig tuffing som vågade stå upp mot elaka tackor och bångstyriga baggar, samtidigt som han var en så go och mysig familjehund som kunde ligga i soffan och slappna av. Worker Boy var en levnadsglad hund som alltid var full av energi.
Han svarade oerhört snabbt på vallträningen, och redan som 1-åring kunde han titulera sig Godkänd vallhund. Och kanske var det för att hans liv inte skulle vara i längre än två och ett halvt år som han var så hungrig på livet, så ivrig att lära och så levnadsglad och kärleksfull. Han älskade att leka med barnen, Kaylie (vår BC tik), att få springa fritt på gården och att dagligen få valla får.

Igår kväll fick han somna in för gott. Efter att i tre dygn ha kämpat mot sitt eget immunförsvar som bröt ner de röda blodkropparna tog vi beslutet. Han svarade inte på behandling och blodtransfusionerna som gavs honom var bara livsuppehållande. Han var så trött och jag såg i hans ögon att han inte ville mer. Nu har han det bra i hundhimlen. Vi saknar dig Boy...

På maskjaktWorker Boy med mamma Jean


I fårhagen i Äppelbo


Vinterträning 2010Vintervallning 2011Worker Boy älskade att åka med i traktorn

Tack för två fina år tillsammans med dig. Dit liv blev alldeles för kort, men jag tror du fick ett bra liv. Vi kommer aldrig att glömma dig.

7 kommentarer:

 1. Usch vad hemskt.
  Sänder en varm tröstkram.

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Men vad fruktansvärt tråkigt och tragiskt. Sänder styrketankar och kramar till er. Tyckte mycket om Boy, han såg så fin ut när jag såg honom...
  Anna

  SvaraRadera
 3. Finner inga ord.. Jag tänker på er <3
  Kram Zandra

  SvaraRadera
 4. Hej syster! Tack för att jag fått vara extramatte när ni varit på semester, minns detta med både glädje och sorg. Glädjen att fått låna denna goa hund och sorgen.....hittar inga ord blir bara ledsen. Han fick ett bra liv hos er men tyvärr alldeles för kort. Stor kram till er från syster med familj.

  SvaraRadera
 5. Vad fint du skriver! Vet hur jobbigt det är när man mister ett djur. Samtidigt ger djuren så mycket under sin livstid att jag tycker att det är värt varje minut av sorg. Men, tufft är det och många tårar blir det.
  KRAM!
  Karina

  SvaraRadera
 6. Vad ledsen jag blir... såg inte detta förrän nu, Otroligt tråkigt att en sådan fin hund har gått ur tiden.

  Blir även orolig för syster Enya... Jag sörjer med er & hoppas att dessa besvär inte drabbar ngn annan i kullen.

  Kram
  Jeanette & Enya

  SvaraRadera
 7. Såå sorgligt! Men ändå så tryggt att veta att han fick ha det bra hos er.

  Men man förstår er sorg när man ser på bilderna och ser hur duktig och söt han var.
  Sänder de bästa hälsningar/barbro.

  SvaraRadera